Pentru ca poti face tot ce iti propui...

Rasul e ca stergatorul unui parbriz, nu opreste ploaia dar iti permite sa iti vezi de drum!

vineri, 23 iulie 2010

Painici pufoase


Ingrediente:
  • 1 pliculet si 1/2 drojdie uscata
  • 1 lg apa
  • 3 lg zahar
  • 800g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf bicarbonat
  • sare
  • 3/4 pachet unt rece
  • 250 ml lapte batut
  • esenta vanilie
Drojdia se dilueaza in apa se pune putin zahar si se lasa deoparte. Faina se cerne cu praful de copt, bicarbonatul, zaharul si praful de sare apoi se amesteca cu untul rece. peste drojdie se pune laptele si vanilia apoi se pune totul peste faina. rezulta un aluat pufos care se da la rece acoperit(nu strans caci va mai creste). se intinde foaie din aluat, nu prea subtire apoi se impatureste in 2 pentru a se forma o "dunga" la mislocul painicii, sa se rupa usor daca se va umple cu ceva:-??. se formeaza cercuri cu un pahar sau o forma rotunda si se coc 12-15 min in cuptorul bine incins inainte. Se servesc atat cu pui crocant cat si cu gem la micul dejun. Pofta Buna!!!

miercuri, 14 iulie 2010

Ninsoare de vara





(Ninsoare pentru ca se vede scortisoara in aluat si asta imi inspira, iar vara pentru ca evident e vara:D)
Sau placinta pufoasa de branza. Un desert usor pentru o duminica in familie sau daca vrei sa impresionezi prin simplitate, o prajitura foarte rapida si usor de facut.
Aveam in frigider branza dulce si o pofta de cheesecake dar incerc sa renunt si la zahar:)), asa ca am imbinat toate ideile ca sa fie pe placul intregi familii si m-am apucat de treaba...
Ingrediente pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 1 ou mare
  • 2 lg smantana
  • 1 lg zahar
  • 2 lg miere
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • praf sare
  • praf scortisoara
  • esenta rom
  • esenta portocala(eu am pus din cea concentrata facuta in casa)
Ingrediente pentru umplutura:
  • 800 g branza de vaca
  • 2 oua
  • 1 lg smantana
  • 2 lg smantana de frisca
  • 125 g zahar
  • 1 lg gris
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lg ulei
Pentru aluat, se freaca untul cu zaharul se adauga oul, smantana, sarea apoi condimentele si faina cernuta cu praful de copt. Rezulta un aluat nelipicios si pufos care se imparte in 2. Se unge tava cu hartie de copt si se intinde o foaie din prima jumatate de aluat.
Pentru umplutura se freaca galbenusurile cu o lg ulei se adauga branza, smantana, zaharul si grisul apoi se incorporeaza albusurile batute. Compozitia e cremoasa, nu moale, se pune peste aluatul din tava si se acopera cu cealalta jumatete de aluat( puteti chiar sa dati prin razatoare aluatul de deasupra pentru un aspect mai aparte). Se da la cuptor 30-35 min, se serveste rece sau calda cu scortisoara sau crema de ciocolata, dar mai bine cu un sos de fructe(pentru culoare-fructe de padure). Pofta buna!

sâmbătă, 10 iulie 2010

Tigan cu caramea.

Tigan pentru ca e ciocolatos:X si carameaua este de fapt trandafirul lipicios.Sau tortul de multumire pentru cei dragi:D. In interior are modelul de pian dar este dat cadou asa ca nu pot pune o sectiune:(.
(Ornamentul final)

(poza de ansamblu)

(artistic)

(marginile tortului)

(blatul de cacao din tort. a trebuit sa tai putin asa k am facut un fel de fursecuri care se servesc cu nutela si putine afine sau mure poate:D. e un pandispan simplu aromat cu nuca acest blat, nu e greu deloc:))

(am vrut sa iasa perfect simetric si drept asa k mi-au ramas 2 blaturi subtirele din care am improvizat inca un tort pentru acasa:D. Tortul de sus nu e inca finisat in poza dar arata bine:).)
Putina munca dar merita pentru o zi speciala:D

(sectiunea tortului improvizat de mine:D. are blat crema cacao crema caramel blat glazura:X)




Covrigei vanilati


(sectiune)
Ingrediente:
  • Lapte — 100 ml
  • faina — 250 g
  • miere — 50 g
  • zahar — 30 g
  • drojdie — 20 g
  • untura — 40 g
  • ulei — 30 ml
  • un ou
  • sare
  • 2 lingurite cu esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita cu sare
Mod de preparare:
Drojdia se dizolva în putin lapte si se lasa la cald. In restul de lapte se dizolva zaharul si vanilia. Separat, se amesteca untura cu uleiul, faina, sarea si oul. Se adauga, apoi, laptele cu zaharul si drojdia dizolvata în lapte. Se amesteca totul, se framinta bine si se lasa o ora la cald. Apoi, din aluat se face rulou subtire clin care se modeleaza covrigei. Se ung cu miere amestecata cu doua linguri de apa.
Covrigeii se pun într-o tava tapetata cu faina si se coc în cuptor, Ia foc potrivit. Perfecti pentru o seara de rontait sau pentru un drum lung cu trenul:)

miercuri, 7 iulie 2010

Comun dar foarte bun.....Tiramisu

Nu am mai facut de mult si aveam asa o pofta de aroma moca din aceasta prajitura. De obicei fac eu piscoturile dar de data asta nu am avut timp decat de crema. Trebuia sa plecam la curte sa sarbatorim ziua de nastere a tatalui meu:D(regret k nu am facut poze la tort,dar nu e ultimu:)) asa ca am timp:)). reteta cred ca o stie toata lumea daca doriti detalii doar intrebati:).