Pentru ca poti face tot ce iti propui...

Rasul e ca stergatorul unui parbriz, nu opreste ploaia dar iti permite sa iti vezi de drum!

sâmbătă, 26 iunie 2010

Placintica aperitiv cu dovlecel

Ingrediente aluat:
  • 6 oua
  • 250 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 250 g faina
  • 250 g branza dulce de vaca amestecata cu branza feta sfaramata
  • 2 plicuri praf de copt
  • condimente
Ingrediente umplutura:
  • 3 dovlecei medii
  • un fir ceapa verde
  • 400 g ciuperci
  • 250 ml apa
  • 300 g piept pui
  • condimente
Dovlecelulse caleste bine cu ceapa, se condimenteaza, se adauga ciupercutele taiate nu foarte fin, se pune peste puiul condimentat si apa. Se lasa sa scada cat pregatim aluatul. 4 oua se amesteca cu uleiul, laptele, se condimenteaz, se adauga faina si praful de copt, apoi branza. Rezulta un aluat pastos. Se pune 3/4 din aluat in tava tapetata cu ulei si faina si se da 10-13 min la cuptorul preincalzit. Umplutura se ia de pe foc cand si-a pierdut lichidul si se amesteca cu restul de aluat si cele 2 oua ramase. Cand este gata se pune peste aluatul copt in prealabil si se mai da 30-32 min la cuptor. Un aperitiv special, pufos si foarte versatil(condimentati cu incredere) POFTA BUNA!!:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu