- Lapte — 100 ml
- faina — 250 g
- miere — 50 g
- zahar — 30 g
- drojdie — 20 g
- untura — 40 g
- ulei — 30 ml
- un ou
- sare
- 2 lingurite cu esenta de vanilie
- 1/4 lingurita cu sare
Drojdia se dizolva în putin lapte si se lasa la cald. In restul de lapte se dizolva zaharul si vanilia. Separat, se amesteca untura cu uleiul, faina, sarea si oul. Se adauga, apoi, laptele cu zaharul si drojdia dizolvata în lapte. Se amesteca totul, se framinta bine si se lasa o ora la cald. Apoi, din aluat se face rulou subtire clin care se modeleaza covrigei. Se ung cu miere amestecata cu doua linguri de apa.
Covrigeii se pun într-o tava tapetata cu faina si se coc în cuptor, Ia foc potrivit. Perfecti pentru o seara de rontait sau pentru un drum lung cu trenul:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu