Atat de pufost, atat de dulce, atat de cremoss:D. V-am facut pofta?:D Merita incercat, e o combinatie perfecta de texturi si arome:)
Ingrediente blat:
- 1 pachet si 3/4 unt nesarat
- 220 lg zahar
- o fiola esenta rom
- 325 g faina
- 2 plicuri praf de copt
- un praf bicarbonat
- 1/2 l lapte batut
- 5 galbenusuri
Se freaca untul cu zaharul, se adauga romul si un praf de scortisoara. Separat se amesteca faina cu praful de copt stins cu zeama de lamaie si bicarbonatul. Se amesteca cu compozitia de unt galbenusurile si o parte din faina alternand cu laptele batut(ultima oara se pune faina). Rezulta un aluat pufos, ca de pandispan. Se pun cantitati egale in 2 tavi tapetate sau in 2 transe daca nu aveti 2 tavi lafel si se coc la foc potrivit cca30-35 min.
Ingrediente crema:
- 5 albusuri
- 10 lg zahar
- apa
- 3/4 pachet unt
- 1 plic budinca de vanilie
- 1 plic crema de ciocolata pentru tort
- 100 g ciocolata
- 65 g frisca lichida
- 2 lg faina
Albusurile se bat spuma tare cu 4 lg de zahar. Se pune pe foc restul de zahar acoperit complet de apa, cand devine sirop se pune cald peste albusuri. Se adauga si untul, apoi plicurile de crema si budinca(pentru aroma). Se incalzeste frisca lichida, se pune peste ciocolata, cand sa topit complet se pune peste amestecul pentru crema. Se adauga si faina si se pune pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.
Se asambleaza tortul astfel: Se insiropeaza blatul cu lapte cald si zahar(nu mult k e pufos tare:D), se pune crema apoi blatul,se insiropeaza si acesta apoi se intinde un strat subtire de crema, se pudreaza cu cacao, se orneaza cu piscoturi si forme de ciocolata si Voila:D. Savurati!!
Trebuia sa faci pentru desert la Agafton :D
RăspundețiȘtergere:)))...dak m-ar fi lasat;))...hai mey ce? nu ti-au placut strudelele?:))...nici nu stiu cu ce erau=))
RăspundețiȘtergere