Ingrediente pentru ornate:
· 1 portocale
· 1 cana zahar
· 1 cana apa
· 1 cana suc portocale
· Apa
Se oparesc in apa fiarta feliile subtiri ale unei portocale(pana coaja devine aproape transparenta). Apoi se lasa in siropul facut din cantitatile egale de zahar apa si suc.
Ingrediente aluat:
· 100g unt
· 4 lg zahar
· 2 galbenusuri
· coaja de portocala
· esenta vanilie
· 100g ciocolata amaruie
· 200g faina
· sare
· 2 lg cacao
Untul se amesteca cu zaharul, galbenusurile, coaja de portocala, esenta si ciocolata topita apoi se adauga faina cernuta cu sarea si cacaoa. Se obtine un aluat nisipos care se da la rece 20 de min. se intinde cu mana in tava de tarta tapetata bine pe margini si se inteapa cu o furculita,se da la cuptor 15 min.
Ingrediente umplutura:
· ½ l lapte
· Coaja de portocala
· 100 g ciocolata amaruie
· Vanilie
· Sirop de la décor
· 2 oua
Se incalzeste laptele, se rade coaja d portocala se adauja ciocolata, vanilia, siropul si ouale batute si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se pune crema peste aluat si se da la cuptor 45 min. se aseaza portocalele glasate deasupra si se mai baga la cuptor inca 15min.
Foarte cremoasa si aromata:X
clik pt vot:D
imi place reteta ta. Ti-am dat un vot pentru concurs:)
RăspundețiȘtergereAcordat un vot, azi.
RăspundețiȘtergere